DALIĆ PRED UTAKMICU U PIREJU: Idemo opet napasti – možda malo opreznije

Podijelite članak

zlatko dalić, reprezentacija

Vatreni su sinoć maestralno porazili Grčku u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a 4-1 je rezultat s kojim bi hrvatska nogometna reprezentacija trebala mirnije otputovati na nedjeljni uzvrat u Pireju.

Izbornik Zlatko Dalić i nakon salabo odspavane noći smatra da još ništa nije gotovo: “Nećemo se u Grčkoj braniti i igrati ćemo kao da je 0-0. Uvijek nam se može dogoditi nekakva glupost pa i prekid i dobiješ gol, pa pritisak itd. Mi moramo sve napraviti da ne napravimo glupost, a igrače moramo opustiti. U Grčku idemo ponovno napasti, možda malo opreznije ali ne smijemo se opustiti i ne smijemo se braniti”, rekao je Dalić.

Izbornik se prije jutrošnjeg regeneracijskog treninga još jednom vratio na ugođaj koji je sinoć bio na Maksimiru: “Zaista sam sretan zbog svih. I zbog igrača i zbog hrvatskog naroda, i što je moj rad prepoznat, idealno je za mene što se poklopio i rezultat”, smatra Dalić.

Dalić je danima prije Grčke najavljivao da će njihov bunker napasti preko bokova, a jučer sjajni Šime Vrsaljko, danas je otkrio da to nije bio jedini plan. “Na kraju se ispostavilo da smo napadali i preko bokova i kroz sredinu. Momčad je odigrala maestralno i na kraju smo slavili”, rekao je Vrsaljko.

Malo je vremena za odmor do uzvratne nedjeljne utakmice u Pireju, no Šime Vrsaljko iznenadio je svojim promišljanjem o toj temi.”Nije baš teško, Ako se dobro rekuperirate i kad uđete u takav ritam utakmica svaka tri dana onda se tijelo navikne i onda nije problem ali može nastati kad odigraš jednu utakmicu pa onda duže ne igraš. Ispadneš iz ritma i onda je to malo teže, a pogotovo kad je ovako veliki ulog. Na kraju nas je ovdje dvadeset i nešto tako da svi koji uđu mogu dati svoj maksimum”, rekao je Vrsaljko.

Dugo će mladi Nikola Vlašić pamtiti jučerašnju pobjedu. U igri sam bio samo deset minuta ali noćas nisam mogao spavati jer sam bio pod velikim emocijama”, priznao je Vlašić. Utakmica u Pireju je u nedjelju.

Komentiraj