DALIĆ PRED AZERBAJDŽAN: Teška utakmica u kojoj se očekuje sve riješiti lagano, ali nije tako

Podijelite članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u 18 sati u Bakuu protiv Azerbajdžana igra susret petog kola kvalifikacija za EURO 2020.

Tri dana nakon sjajne predstave protiv Slovaka Vatreni protiv nominalno najslabijeg protivnika u grupi traže nova tri boda koja bi ih još više približila plasmanu te omogućila mirniji nastavak kvalifikacija.

Izbornik Dalić u najavi je rekao kako smatra da nema potrebe za promjenama u sastavu, te da je najvažniji pristup: „Ono što je osnovno je da na utakmicu moramo gledati ozbiljno, ne smijemo popustiti u nijednom segmentu u odnosu na utakmicu sa Slovačkom. Ovo su jako teške utakmice u kojima se očekuje riješiti stvari lagano, međutim ništa ne dolazi lagano, nas neće zavarati što oni nemaju boda. Biti će to teška utakmica, protivnik je čvrst i borben“, izjavio je Dalić.

Vatreni su dosada triput igrali s Azerbajdžanom, upisali su dvije pobjede i jedan remi. Domagoj Vida ima iskustvo igranja u Bakuu: „Prije par godina igrali smo 0:0, a i u ovom ciklusu su nas namučili u Zagrebu. Ova tablica na kojoj su najlošiji ne pokazuje njihovu kvalitetu, imaju dobrih igrača te mogu svakome zagorčati život. Maksimalno ih respektiramo, ali mislim da će se ovdje puno više pitati nas“, smatra reprezentativni stoper.

U 20:45 na rasporedu je drugi susret naše skupine, Mađarska će ugostiti Slovačku.

Podsjetimo, nakon pola odigranih kvalifikacija Mađarska i Hrvatska trenutno su na vrhu s 9 bodova, ali Mađarska je prva zbog boljeg međusobnog omjera. Iz istog razloga Wales je treći ispred Slovačke, obje ekipe imaju po šest bodova, a na dnu ljestvice je Azerbajdžan bez bodova.

Komentiraj