CRNA GORA ODLUČUJE: Može li Đukanović i nakon 27 godina ostati na vlasti?

Podijelite članak

milo đukanović

Otvorena su birališta na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Predizborne kampanja bila je uzavrela, a dva politička bloka častila su se najgorim uvredama i optužbama.

Aktualni premijer Milo Đukanović, na vlasti je 27 godina, a javno zagovara Europsku uniju i NATO. Oporbu proziva da je ruska ispostava iako su u uporištu njegovog biznisa Rusi i ruske tvrtke.

Đukanovića već godinama prate brojne optužbe za kriminal, pa i ozbiljne međunarodne istrage, no on je i tu zasad pobjednik. Za svoj izborni slogan izabrao je ‘Siguran korak’, što pomalo podsjeća na ‘Siguran smjer’ Zorana Milanovića i SDP-a.

U oporbenom bloku ima od građanskih aktivista do četničkih vojvoda koji negiraju crnogorsku državnost. Jednu koaliciju, Demokratski front, vodi prosrpski i proruski orijentirani Andrija Mandić, a drugu, liberalnu koaliciju Ključ Miodrag Lekić, 69-godišnji nekadašnji jugoslavenski pa Đukanovićev diplomat.

Mogu li liberal i srpski nacionalist stvoriti novu crnogorsku vladu, glavno je pitanje budući da je želja da Đukanović ode, jedino što ih povezuje.

Komentiraj