BURA ZBOG PALJENJA AUTOMOBILA: Šef Sindikata policije prozvao Torcidu – oni odgovorili

Podijelite članak

torcida, hajduk

Predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Beogradu posjetili su 13 navijača Hajduka koji se nalaze u beogradskom okružnom zatvoru. Iako iz Ministarstva vanjskih poslova o tome još nema službene potvrde, još jučer su najavili taj posjet, napominjući da posebno prate situaciju oko utamničenih Torcidaša.

Izvor: Media servis

U međuvremenu, nesporazuma ima i na relaciji Sindikat policije – Torcida.

Veleposlanstvo u Beogradu u stalnom je kontaktu s odvjetnikom navijača, do jučer nije zaprimilo informacije koje bi ukazivale na kršenje njihovih prava. No zato je zaiskrilo između Torcide i čelnika Sindikata policije Hrvatske, Dubravka Jagića.

Žestoko su odgovorili na njegove optužbe da su navijači odgovorni za palež automobila splitskog policajca koji je Torcidaše pratio na gostovanje u Bugarsku, tijekom kojega je njih 27 uhićeno i zadržano u zatvoru u Srbiji.

Tajnik Tocide Toni Baletić, za Media servis je rekao. “Možemo konstatirati da su to teške nebuloze. Ovim putem bi poručili Sindikatu policije da se nadamo da u službi ne provode istrage kao što pišu priopćenja. Odnosno, da valjda ne optužuju, sude i ne zatvaraju po kratkom postupku i bez dokaza. Torcida se toga nagledala i u bivšem komunističkom režimu, a i u pravnoj državi koju simboliziraju ovakve izjave”; izjavio je za Media servis tajnik Torcide Toni Baletić.

Jagić tvrdi da je samo htio upozoriti na to koliko su policajci ugroženi u obavljanju svog posla. Uvjerava, splitski slučaj to je samo potvrdio.

“Iz vrlo jednostavnog razloga. Jer ako policijski službenik ne može sebe zaštititi, onda ne može zaštititi niti građane. Dakle, moraju se pooštriti zakoni. U svakom slučaju zahtijevamo da se počinitelj identificira i primjereno kazni”, izjavio je za Media servis predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

Čudi se Jagić i zašto ga Torcida proziva. “Odgovor tajnika navijačke udruge ne bismo komentirali, jer nemamo namjeru polemizirati. Ali, na kraju krajeva, njih nitko nije prozvao, pa ne znam zašto se odjećaju prozvanima. Mi smo rekli navijačke skupine ili navijačka skupina. Nismo rekli koja”, izjavio je Dubravko Jagić.

A koja bi to navijačka skupina bila u Splitu, upitali smo Jagića. “Donesite sami zaključak. Kao što sam rekao, ne želim polemizirati oko toga”, izjavio je Dubravko Jagić.

Iz Torcide mu odgovaraju: “Ovim putem bi pozvali gospodina Jagića da dođe u Split, pa da se uvjeri da ovdje ljudi ne šetaju s toljagama. Nego da je Split jedan sunčan, turistički i susretljiv grad”, izjavio je tajnik Torcide Toni Baletić.

Da je Jagićev istup možda bio ishitren potvrđuje i priopćenje iz MUP-a. “U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja s ciljem razjašnjavanja svih okolnosti ovog događaja i otkrivanja nepoznatog počinitelja. Stoga je preuranjeno zaključivati tko bi bio počinitelj i koji bi bili motivi njegova postupanja”, stoji u priopćenju MUP-a.

Nakon razgovora sa čelnikom sindikata Jagićem, Media servisu iz Sindikata policije stiglo je i službeno priopćenje.

Kažu da način izvršenja, paljenje bakljom, kao i vrsta poslova koje obavlja policijski službenik bacaju sumnju kako bi to mogla biti „osveta“ ili poruka policiji zbog toga što rade svoj posao osiguranja reda na sportskim natjecanjima i izvan njih. “Naravno da ne tvrdimo da je isključivi mogući krivac neki od tzv. navijača, odnosno huligan, već da je vrlo moguće da je iz tog miljea”, stoji u priopćenju Sindikata policije Hrvatske.

Komentiraj