BURA OKO ULJANIKA: Kriva je Vlada, sadizam, a dolazak Kineza je spin – tvrde sindikati

Podijelite članak

Uoči novog ročišta 24. travnja kada bi Trgovački sud u Pazinu trebao odlučivati u stečaju Uljanika, sindikalci su najavili da do tad ostaju u štrajku.

Izvor: Media servis

A ako opet dođe do odgode, onda će odlučiti o daljnjim koracima. O dolasku Kineza Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata i član nadzornog odbora Uljanika Samir Hadžić: “Danas su se radnici izjašnjavali da bi trebalo čekati još i tražiti rješenja po pitanju restrukturiranja, da su možda Kinezi ti koji bi mogli nas spasiti. Osobno ne vjerujemo u nikoga i ništa. To su spinovi kako bi se dobilo na vremenu, kako bi se odradili izbori za EU”.

“Ne gledamo mi negativno prema bilo kome, ni prema Kinezima ni Ukrajincima. Mi negativno gledamo prema obećanjima Vlade i izjavama ministra i premijera. Nama su Kinezi kao Marsovci, kao i Ukrajinci koji su valjda pješice iz Ukrajine krenuli pa su umjesto prema Jadranskom, skrenuli prema Crnom moru i izgubili se. Dobrodošli su Kinezi, ako treba naučit ćemo i kineski, nije problem. Samo neka dođu jer ovo je osmi mjesec kako svi dolaze”, rekao je Hadžić i dodao da bi se sramio biti na listi HDZ-a čija Vlada mjesecima izgladnjuje ljude.

“Sramio bih se biti na listi HDZ-a gdje jedna Vlada sedam mjeseci ljude izgladnjuje. Usporedit ću to s nacizmom, sadizam, perfidan i lagan”.

Razlog sazivanja pressice je, objašnjava Cerovac, jer se u zadnje vrijeme zašutilo o Uljaniku, a za sve isključivo krive Vladu.

“Vlada se poigrava još više, obećavajući kako traži rješenja i spas, a ništa ne rade. Samo traže izlike da ništa ne naprave. Spominju nam plaće – ne stižu. Mi radimo osmi mjesec za kojeg se bojimo da nećemo dobiti nikakvu kunu”, rekao je Cerovac.

U međuvremenu je Trgovački sud u Pazinu otvorio stečajni postupak nad društvom Uljanik Proizvodnja opreme. Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije o atmosferi u Uljanikovu pogodnu u Vodnjanu kaže: “Bili ste nažalost na sprovodima, tako je to djelovalo među ljudima tamo. Tužno mučno, jadno. Bili su skupovi radnika Uljanik PIS-a. Na današnji dan su odlučili da neće nastaviti dolaziti na posao jer smatraju da su svi digli ruke od njih. S njihove točke gledišta, a i naše, djeluje da se do tog 29. travnja neće naći rješenje za njih i da će kao društvo ići u likvidaciju, a svi oni posljedično na Zavodu za zapošljavanje”.

Komentiraj