BURA OKO SMJENE LOZANČIĆA: Milanović – Neka se dogovore i ne blamiraju državu

Podijelite članak

zoran milanović, tihomir orešković

Premijer Tihomir Orešković u tjednu koji dolazi trebao bi odlučiti hoće li staviti svoj potpis na odluku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o razrješenju šefa SOA-e Dragana Lozančića.

Predsjednica Republike Lozančićevo razrješenje potpisala je prije dva dana, a kao razlog navela je povredu Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu. Za razrješenje je potreban i supotpis premijera, piše Media servis.

Dok potpredsjednik Vlade Božo Petrov poručuje da ne vidi razloga za Lozančićevu smjenu, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na Facebooku je napisao da se odluka predsjednica mora uvažavati kao i pravo premijera da donese vlastitu.

O svemu se jučer oglasio i bivši premijer Zoran Milanović.

“Sve skupa ukazuje na jedan kaos i bezvlašće u kojem Hrvatska niti ima vlast niti ima koherentnu vladu niti osobu koja u svojstvu premijera donosi odluke…a Lozančić… Za njega se ne bojim, to je čovjek koji će naći vrhunski posao u bilo kojem trenutku”, rekao je Milanović.

“Neka se dogovore i ne blamiraju državu, poručio je Milanović.”To što je predsjednica potpisala je potpuno bezvrijedno dok to ne potpiše i premijer, a ići u javnost bez prethodnog dogovora je blamiranje države.”

Da su se predsjednica i premijer trebali uskladiti smatra i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Jer uvijek u ovakvim situacijama trebaju prethoditi dugotrajni razgovori između premijera i predsjednika države zato što pogotovo ovakve smjene mogu izazvati dodatne turbulencije i u državi, i u službi, i naravno, ostaviti vrata za svakakve špekulacije”, rekla je Kosor.

Komentiraj