BURA OKO RAFINERIJE: Kako dalje? – u Sisku će o tome odlučiti Stožer za obranu

Podijelite članak

rafinerija nafte, sisak

U Sisku se poslijepodne sastaje Stožer za obranu tamošnje Rafinerije. Tražit će reakciju Vlade nakon što je u Rijeku prevezeno 600 tona sirove nafte bez znanja hrvatske strane u INA-i.

Piše: Media servis

Tehnički ministar Tomislav Panenić očekuje službeno očitovanje MOL-a o ovom slučaju.

U sindikatu Nova solidarnost strahuju da je subotnji transport iz Siska početak konačnog gašenja proizvodnje. Iako su iz INA-e priopćili da se prerada nastavlja 25. listopada, sindikalist Predrag Sekulić za poslijepodne najavljuje hitan sastanak.

‘‘Sastanak Stožera za obranu Rafinerije je poslijepodne. Možemo reći da je uzbuna proglašena. Vidjet ćemo po daljnjim postupcima u kojem ćemo smjeru dalje ići. Očekujemo najprije od hrvatske politike da se odredi. Jer što MOL radi i što MOL želi skupa sa našim mađaronima, mi znamo‘‘, kazao je.

Mostov tehnički ministar Tomislav Panenić od MOL-a će tražiti službeno očitovanje o transportu obavljenom bez znanja hrvatske strane u INA-i, rekao je za Media servis.

‘‘Radimo i konzultacije sa članovima Nadzornog odbora i Uprave. Tako da ćemo u okviru onoga što je moguće poduzeti kad budemo usuglasili stavove ćemo poduzeti. Što se tiče sindikata, oni prvenstveno trebaju obratiti pažnju. Jer njihovi članovi se tamo nalaze i fizički na samom utovaru. Oko tih radnji da njihove informacije budu pravovremene i da budu upućene i prema meni kao ministru i javnosti. Znači, netko je morao sudjelovati a da nitko nije reagirao, to je stvarno jedno od pitanja koje ćemo isto tako razotkriti‘‘, ističe.

Panenić je jučer odbacio optužbe HNS-a da nije učinio ništa za zaštitu strateške kompanije.

Komentiraj