BULJ ŽESTOKO PETERNELU: Dragi moj Igore, Hrvatsku nisu upropastili oni bez škole, ni ribar, ni težak

Podijelite članak

bulj, peternel

Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora nazvao je Mostovca Miru Bulja jeftinim populistom, kada je govorio o istraživanju nafte u Jadranu.

Bulj mu nije ostao dužan i na Facebooku mu je žestoko odgovorio:

“Tako mene napada Igor Peternel, muškarac koji na kozmetiku troši kao ja na hranu pa ću bit nježan da se momak ne uplaši.

Dragi moj Igore, možda ti moje izlaganje ne zvuči jako stručno jer sam ti se ja kao radničko-seljačko dijete iz 4. Gardijske tukao s četnicima dok si ti studirao po fakultetima i kasnije Amerikama.

Možda ne izgovaram efektne fraze kao ti ili neki drugi, ali se u Saboru borim pošteno, sa srcem i najbolje što znam. Sve za svoj narod cetinskog kraja i sve kojima moj glas u Saboru nešto znači. Dolazim na svaku sjednicu i dajem sve od sebe jer znam da me teškom mukom plaćaju svi građani Hrvatske.

Dragi moj momak, Hrvatsku nisu upropastili oni bez škole, oni što pjevaju o škoju, moru, niti branitelj što krvlju oslobađa, niti težak ili ribar. Hrvatsku su upropastili oni što brane Mamića ne zato što su Dinamovci nego zato što im za Mamića radi žena.

Hrvatsku su upropastili oni što Torcidi i BBB broje uvrede na stadionima, a sami se u loži časte s kriminalcima. Hrvatsku su upropastili oni što reklamiraju HDZ ne zato što su domoljubi nego zato što idu na frizuru kod Karamarkove supruge.

Hrvatsku su upropastili oni što se druže s SDP-ovcima, ne zato što ih briga za sirotinju nego zato što dogovaraju posliće. Hrvatsku su upropastili oni šta će za sitne pare branit i zagovarat i crnog vraga, samo ako od toga imaju koristi.

Oni koje umjesto ideala zanimaju skupa putovanja, pomade, fina hrana, šampanjac i život na visokoj nozi. Možda nisam dio te elite kao ti Igore, ali sam svoje mjesto u Saboru zaradio pošteno i s puno truda i rada. Bilo bi dobro da se i ti kandidiraš i pomogneš svojoj domovini znanjem koje si stekao dok sam ja „gubio dane“ u rovovima”.

Komentiraj