BULJ O POSJETU VUČIĆA: Predsjednicu i cijeli sustav može biti sram

Podijelite članak

miro bulj

Stanke su obiježile još jedno saborsko jutro. Uglavnom su se odnosile na posjet srbijanskog predsjdnika Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Neki klubovi zastupnika itekako su nezadovoljni što je do ovoga posjeta došlo.

Piše: Marinela Ruškovački (Media servis)

Hrvatska je jučer ponižena, poručio je SDP-ov Bojan Glavašević komentirajući posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. To je čovjek koji dokazano nije naš prijatelj i nema dobre namjere i čije se jedine iskrene namjere očituju u njegovu huškačku govoru u Glini te i danas prijateljuje s pravomoćno osuđenim ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom. Takvog je čovjeka predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, i to bez znanja premijera Andreja Plenkovića pozvala u Hrvatsku.

“Predsjednica Hrvatske stavila je pritisak i interese međunarodne zajednice ispred interesa vlastite zemlje i to je učinila na najsramotniji, zamislivi način”, rekao je Glavašević.Vučić je u Hrvatsku donio nekoliko dokumenata, a javnosti je to predstavljeno kao velika stvar, no ta gesta to svakako nije, poručio je Glavašević rekavši i da nas do pomirenja ne mogu voditi ljudi poput Vučića i Kolinde Grabar-Kitarović. O Aleksandru Vučiću u obrazlaganju svoje stanke pričao je i Mostov Miro Bulj koji je, podsjetimo, srbijanskog predsjednika jučer u prolazu upitao kada će se otići ispričati stanovnicima Gline u kojoj je 90-ih godina huškao.

“On je krivac pa minimalna pristojnost bila bi od toga čovjeka, koji je huškao tu sirotinju da stvara veliku Srbiju, da se ispriča”, objasnio je Bulj.I Bulj i Glavašević prije njega poručili su da smatraju da su da su neka pitanja novinara u Uredu predsjednice očito bila zabranjena. Bulj je poruku imao i za predsjednicu.

“Marginalcima proglasiti one koji su sa svojim obiteljima dali svoje živote. Nebitna je tu retorika koja će biti. Prosvjed je demokratsko izražavanje u skladu sa zakonom. Može je biti sram, kao i cijelog sustava”, komentirao je Bulj.O Vučićevu posjetu progovorio je i HDZ-ov Miro Kovač. Kaže, mi s legalno izabranim predsjednikom Srbije moramo razgovarati ako želimo neke stvari riješiti.

“Mi ne biramo strane prestavnike, dužnosnike. Njih biraju njihovi građani, njihovi državljani i mi s njima razgovaramo. Vučića kao predsjednika Srbije primaju i drugi, ne samo mi”, poručio je Kovač.Ne o Vučiću, nego o ovršnom zakonu govorio je Goran Aleksić iz Živog zida i Snage. Ukazao je da postoje slučajevi u kojima se građanima ovršuju cijele plaće, što po zakonu ne bi smio nikako biti slučaj.

Aleksić je dodao da se radi o manjim bankama, te je rekao da je o svemu obavijestio ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića od kojega očekuje reakciju prema vjerovnicima koji zakon krše. Pisao je i predsjedniku Sabora, Gordanu Jadrokoviću.

“Od predsjednika Hrvatskog Sabora, gospodina Jadronkovića, zahtjeva se da promptno stavi na dnevni red prijedlog Dopuna Ovršnog zakona koji je na dnevnom redu, ali još nije niti na jednoj sjednici dnevnog reda, a osim toga nije prošao ni Odbor za zakonodavstvo” zahtijevao je Aleksić.

PISALI SMO:

BULJ PRED SABOROM: Dobacivao Vučiću – evo što mu je on odgovorio – čitajte OVDJE.

Komentiraj