BRANIMIR BUNJAC: Slavni atletičar Knapić nije jedini – Sabor je zatrpan pritužbama na pravosuđe

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Već 35 dana po najvećoj hladnoći stoji pred varaždinskim sudom poznati atletičar Željko Knapić zbog navodne nepravde koja mu je počinjena – piše na svom Facebooku saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac.

Bunjac kaže:

“Željko Knapić bio je proslavljeni atletičar, a još i danas je vlasnik hrvatskih rekorda na 200 i 400 m, koje je postavio daleke 1981. godine.

Trenutno već 35 dana po najvećoj hladnoći stoji pred varaždinskim sudom zbog navodne nepravde koja mu je počinjena.

Iako je iznio niz optužbi na račun pravosuđa još se nitko nije javno očitovao o njegovim tvrdnjama niti je tko dignuo tužbu protiv njega.

Ovakvih slučajeva u Hrvatskoj ima jako puno, usudio bih se reći -previše.

Sabor je doslovno zatrpan pritužbama građana na stanje u pravosuđu, pa bi se netko trebao zapitati što je uzrok tome stanju?

Uskoro slijedi saborska rasprava o stanju o pravosuđu. Znate li za ovakve i slične priče podijelite ih s našim zastupnicima.”

Podsećamo, Knapić, inače iz Pribislavca, ponovno prosvjeduje ispred Županijskog i Općinskog suda u Varaždinu, pred kojim je postavio i šator.

Najavio je da će ostati u njemu dok suci za koje smatra da su pristrani ne podnesu ostavke.

U svom protestnom hodanju po Hrvatskoj Knapić želi upozoriti javnost, a posebno nadležne organe u državi na neefikasno pravosuđe.

Knapić se godinama spori oko pola milijuna četvornih metara zemljišta na otoku Šipanu, bez kojeg je ostao jer nije vraćao pozajmicu.

Kao poduzetnik posudio je od jedne zagorske tvrtke dva milijuna kuna i založio zemljište. Smatra da je žrtva prijevare i dosad je više puta prosvjedovao.

Komentiraj