BOŽO PETROV: Ne znam što je za Plenkovića ucjena – za nas je bila kad su rekli da moramo podržati Karamarka

Podijelite članak

božo petrov

Božo Petrov, čelnik Mosta, posjetio je u Vrbovcu manifestaciju “Kaj su jeli naši stari” i ponovno rekao kako između HDZ-a i SDP-a nema razlike.

“Na razini čelništva i jedna i druga stranka nemaju razlike. Očito je baza progovorila, pa ih je strah da će izgubiti bazu. Postoji mogućnost velike koalicije, jer inače nije održiv sustav koji su stvorili. Nisu mogli izvlačiti novac i to je jedan od razloga zašto je pala vlada.

Kad date priliku Oreškoviću da odradi dobar posao i da u tom trenutku rušite svoju vladu, trebate imati dobar alibi, ali ga nisu imali.

Treba se upitati zbog čega su oni to napravili, ako je Hrvatska krenula u dobrom smjeru. Samo zbog toga što nisu mogli uživati ono što su uživali zadnjih 20 godina i to im je Most napravio. Ovo je prvi put da ni HDZ ni SDP nisu mogli koristiti državnu blagajnu kao svoju samoposlugu”, kazao je Petrov, a piše N1.

Izjavu Andreja Plenkovića, da je HDZ otvoren za razgovore s Mostom, ali da neće pristati na ucjene, Petrov je komentirao ovako:  “Ne znam što su za njega ucjene, nismo imali prilike razgovarati. Ne znam kako on definira ucjene. Za nas je bila ucjena što su nam rekli da moramo podržati Karamarka, bez obzira na odluku Povjerenstva.

Ja bih njima predložio neka sklope kompromis s nama da će biti pošteni, a neka ne traže od nas da budemo nepošteni. Ako mi tražimo da se naprave određene promjene, reforme u sustavu, onda je to na korist svih onih koji su nam dali povjerenje, to bi i oni trebali napraviti. To nisu ucjene”, kaže Petrov.

Za četiri dana će, kaže, otkriti što su to Mostova jamstva za suradnju, s kojima će se političari morati složiti.

Komentiraj