BOROVEC O INCIDENTIMA NA POLJUDU: Radi se o kaznenim djelima i pozivanja na mržnju i nasilje

Podijelite članak

KRUNOSLAV BOROVEC: Krenuo "lov" na krivce za nerede - neki već uhićeni, a obavješteni i granični prijelazi

Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije, govorio je o huliganskom ispadu koji se dogodio u subotu, na utakmici Hajduka i Rijeke, ali i o povicima mržnje i netrpeljivosti, kao i već poznati “Za dom spremni”.

O prekidu takve utakmice Borovec je rekao:

“Tu je jasan protokol o postupanju u slučaju protupravnih ponašanja gledatelja. I znaju se koraci koji se moraju slijediti prilikom ovakvih visokorizičnih utakmica. Odluku o prekidu utakmice ne donosi policija osim ako ponašanje gledatelja direktno ugrožava sigurnost samih gledatelja koji su prisutni na tribinama.

Zabilježena su sva protupravna ponašanja. Njih je bilo izuzetno puno. Ovdje se definitvno radi i o kaznenim djelima i pozivanja na mržnju i nasilje. Ta kaznena djela bit će procesuirana čim utvrdimo počinitelje. Ogromni broj mjera policija je provela.

Vi znate da smo pratili navijački brod iz Rijeke, da je taj posao proveden uz veliki angažman policije u potpunoj sigurnosti. Ali baš zbog niza organizacijskih propusta omogućen je unos značajne količine pirotehnike, bez obzira što je policija prije nego što se pustio ulazak gledatelja na stadion, obavila pregled i našla se 165 pirotehničkih sredstava.

Ali ipak je kod propusta pri pregledima na ulazu omogućeno da se unesu zabranjeni transparenti koji nisu smjeli biti uneseni i da se unese znatna količina pirotehničkih sredstava”, rekao je Borovec za N1.

Komentiraj