BORBA ZA ŠEFA SDP-A ZAGREBA: Kolarić izgubila trku – Maras i Hrestak u drugom krugu

Podijelite članak

gordan maras, sabor

Za predsjednika zagrebačkog SDP-a natjecalo se petero kandidata – Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica, a prema prvim neslužbenim rezultatima u drugi krug idu Denis Hrestak i Gordan Maras.

Hrestak  je, neslužbeno, dobio 576 glasova, Maras 443 glasa, Kolarić 328, Čičak 160, a Nesvanulica 6.

Drugi krug će se održati za tjedan dana, 17. lipnja.

Kolarić se oglasila na Facebooku: “Danas smo izgubili, ali stvorili smo program i tim koji može povući SDP Zagreba naprijed. Žao mi je što nije više ljudi izašlo na izbore za predsjednika SDP-a Zagreb. Čestitam dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug. Pozivam članove da u većem broju izađu na izbore sljedeće nedjelje i da glasaju za onog kandidata koji može vratiti socijaldemokraciju društvu. Posebna hvala mom timu koji je kampanju odradio junački!”

Gordan Maras na Facebooku kaže: “Hvala svim članicama i članovima SDP Zagreb na izlasku na izbore i podršci koju su mi pružili. Čestitam svim kandidatima i drago mi je da većina članica i članova želi promjene. Obećajem da ću se izboriti da zagrebački SDP bude bolji i da budemo ono što građani od nas očekuju – da mijenjamo naš grad na bolje. Posebna zahvala Alenu Čičku na podršci u drugom krugu i Aleksandri Kolarić na energiji koju je donijela u ovu kampanju. Ljudi, isplati se boriti za bolji SDP. Hvala vam!”

Valja reći kako SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima imalo je njih 2500.

Dogodilo se to zbog odluke Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.

Komentiraj