BOJAN GLAVAŠEVIĆ: Aleksandar Vučić dokazano nije naš prijatelj

Podijelite članak

bojan glavašević, sabor

“Hrvatska je jučer ponižena, u Hrvatskoj jučer i danas boravi čovjek koji dokazano nije naš prijatelj i nema dobre namjere prema Hrvatskoj”, rekao je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević danas nakon stanke u Saboru.

Potom je nastavio: “Njegove se jedine iskrene namjere ogledaju u huškačkim riječima u Glini ili u Skupštini Srbije 2000. godine koje nikada nije povukao. To je čovjek koji i danas prijateljuje s pravomoćno presuđenim vukovarskim krvnikom Veselinom Šljivančaninom.

Njega je u Hrvatsku pozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i tretirala ga kao uvaženog gosta – u tome leži poniženje, ona je stavila interes i pritisak međunarodne zajednice ispred interesa vlastite zemlje i to je učinila na najsramotniji način.

Činjenica da je upravo hrvatska predsjednica zabranila novinarima da pitaju Vučića o njegovim huškačkim govorima predstavlja poniženje i pljuvanje u lice svake žrtve rata.

Predsjednica koja se kune u zajedništvo izazvala je razjedinjenost naše države, a sve to pod krinkom mirotvorstva. Postoji put pomirenja, ali nas na taj put ne mogu voditi Vučić i Grabar-Kitarović. Na taj nas put mogu voditi samo dobri ljudi”.

Glavašević je rekao i da predsjednik Srbije nije prijatelj Hrvatske, ali da je Srbija prijateljska zemlja.

Komentiraj