BJEŽAO POLICIJI S MARIHUANOM: Mladić (20) uhićen u Opelu požeških registracija

Podijelite članak
Ilustracija (Foto: MUP)
Ilustracija (Foto: MUP)

Pleterničkim policajcima, u ponedjeljak oko 23.15, pokušao je pobjeći 20-godišnjak koji je prevozio marihuanu.

Mladić nije zaustavio Opel požeških registracija, kada su ga prometni policajci zaustavljali, već im je pokušao pobjeći. Ipak su ga policajci uspjeli uhvatiti, a on im je onda predao predao vrećicu u kojoj se nalazilo 81,93 grama marihuane.

Policajci su potom utvrdili da mladić ima 0.1 promil alkohola, no čudno im se ponašao pa su posumnjali da vozi pod utjecajem droga. Ponuđeno mu je da se podvrgne vađenju krvi radi analize no 20-godišnjak je to odbio.

Protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije se zaustavio kada su mu policajci to pokazali, vozio je pod utjecajem alkohola i odbio dati uzorak krvi zbog analize, piše Glas Slavonije.

Prema statistici Minitarstva unutarnjih poslova u protekle dvije godine u prometu u Hrvatskoj zaustavljeno je 320 vozača koji su bili pod utjecajem droga ili lijekova. U 2017. godini u prometu ih je zatečeno 136, a godinu ranije 184. Pod utjecajem alkohola, u 2016. i 2017. godini, u Hrvatskoj je u prometu zatečeno nevjerojatnih 82.039 vozača. Vozača koji se odbije podvrgnuti ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, očekuje kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Komentiraj