BILJANA BORZAN: Komadina i ja smo razgovarali, ali ne o mom preuzimanju SDP-a!

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan u razgovoru za Media servis potvrdila je da se sastala s potpredsjednikom stranke, Zlatkom Komadinom, no tvrdi da nisu razgovarali o nnjezinu preuzimanju stranke.

Piše: Marinela Ruškovački

Najveća oporbena stranka, SDP, jesensko zasjedanje dočekuje s velikim problemima – priča se da bi ovih dana, a prije početka sjednice 19. listopada, Davor Bernardić trebao odstupiti s čelnog mjesta stranke i do novih izbora vođenje prepustiti Zlatku Komadini.

On se prošlog tjedna sastao s Biljanom Borzan, a tjednik Nacional piše da su razgovarali i o njezinom preuzimanju stranke.

Borzan je u razgovoru za Media servis rekla da je sastanak održan, no da o njezinoj kandidaturi nije bilo govora ni u jednom trenutku, samo o Komadininim planovima u slučaju odstupanja Bernardića.

Komadina, naime, u tom slučaju po Statutu postaje v.d. predsjednika stranke. Borzan nam je rekla i da smatra da je preranjeno govoriti o kandidaturama jer nije stekla utisak da je Bernardić spreman otići.

On može odstupiti sam, a zahtjev za izborima može zatražiti i najmanje 5 županijskih organizacija, čije traženje mora potvrditi i Glavni odbor stranke.Sastanak na kojem bi ga se trebalo pokušati uvjeriti da sam ode, kako doznajemo, mogao bi biti održan u četvrtak ili petak.

U slučaju da Davor Bernardić popusti dio članova stranke smatra da bi Komadina kao v.d. trebao što duže voditi i pokušati “posložiti” stvari, dok neki smatraju da je što hitniji “reset” i raspisivanje izbora najbolja opcija.

PISALI SMO:

O TOME SE GOVORI: Hoće li Biljana Borzan sjesti na mjesto šefice SDP-a?! – čitajte OVDJE.

Komentiraj