BEZ GOLOVA U OSIJEKU: Dinamo nije uspio sa šarenim sastavom

Podijelite članak

Dinamo se u prvoj utakmici četvrtog kola HNL-a u Gradskom vrtu protiv Osijeka pojavio u posve novom sastavu – 10 novih i Livaković na vratima.

Očito, Bjelica je velik dio igrača sačuvao za važnu utakmicu u Budimpešti gdje traže protiv Derencvaroša, nakon 1:1 u Zagrebu, prolaz u kvalifikacijama Lige prvaka.

Vidjelo se odmah da se Dinamo odlučio za defenzivnu taktiku i kontranapade, pa je posjed lopte bio debelo na strani Osijeka. No, u prvih 20 minuta niti jedan udarac na vrata. Osijek je imao igru, ali se Dinamu gotovo isplatilo čekanje na kontru.

Najprije u 31. minuti Atiemwen krade loptu, daje Majeru koji proigrava Gavranoviću, a on promašuje, točnije Ivušić dobro obranio, a Atiemwen nakon odbijanca iz voleja puca iznad vrata. U 37. minuti Moro gađa Atiemwena, on je sam ispred Ivušića, puca glavom, a golman Osijeka vrhunski brani.

Dinamo je bolje krenuo u drugo poluvrijeme, ali je pravu priliku u 59. minuti imao Osijek, ali je Livaković briljantno obranio. Bočkaj ubacuje, lopta se odbija od Šorše koji u padu puca glavom, ali Livaković spašava. Onda u 65. Mance bježi obrani Dinama, puca sa 16 metara, ali pokraj gola.

U 70. umjesto Gavranovića ulazi Petković, a Gojak umjesto Majera. U 76. umjesto Marina ulazi Šitum. Dinamo igra bolje i pokušava doći do gola, ali bez uspjeha.

Sastavi:

Osijek: Ivušić, Kleinheisler, Majstorović, Mance, Lopa, Bočkaj, Šorša, Zaper, Škorić, Marić, Šutalo

Dinamo: Livaković, Pinto, Moubandje, Theophile Catherine, Dilaver, Moro, Marin, Kadzior, Atiemwen, Majer, Gavranović

Komentiraj