BEUS RICHEMBERGH: HDZ ugrožava sustav nacionalne sigurnosti!

Podijelite članak

goran beus richembergh

Goran Beus Richembergh, zastupnik HNS-a je putem Facebooka uputio kritike HDZ-ovcima i iznio da ugrožavaju sustav nacionalne sigurnosti. Naime, oni se nisu pojavili na za danas zakazanoj sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Evo objave u cijelosti:

HDZ ugrožava sustav nacionalne sigurnosti!

Za danas je bila zakazana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, na kojoj se, nakon nekoliko mjeseci provođenja ozbiljnoga i kompliciranog postupka odabira kandidata, trebao formulirati konačni prijedlog za izbor predsjednika i članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. Sjednici su se odazvali zastupnice i zastupnici SDP-a, HNS-a i Mosta ali nije održana jer su izostali zastupnici HDZ-a, HSLS-a i HDSSB-a te nezavisna zastupnica Lekaj.

Jasno je da se radi o otvorenoj opstrukciji od strane tzv. Domoljubne koalicije iako ovaj saziv Hrvatskoga sabora ima raditi još tri tjedna. Ponašanje HDZa u ovako važnome pitanju kao što je nacionalna sigurnost skandalozno je. Najprije su rušenjem čelnoga čovjeka i pokušajem instalacije svojih kadrova pokušali staviti pod partijsku kontrolu Središnju obavještajnu agenciju, odbacili su godišnja izvješća SOA-e i Ureda Vijeća za za nacionalnu sigurnost, potom su mjesecima vršili nezapamćen pritisak na premijera Oreškovića oko imenovanja novoga čelnika SOA-e i sad još onemogućavaju da se uspostavi građanski nadzor nad sigurnosno-obavještajnim sustavom.

To nije ništa drugo nego izravno ugrožavanje sustava nacionalne sigurnosti i to u času kad je Hrvatska izložena ugrozama međunarodnoga terorizma, mogućega nastavka migrantske krize u Europi i unutarnje političke krize koja dovodi do izvanrednih parlamentarnih izbora. Eto još jednoga dokaza da je tim kvazidomoljubima do nacionalne sigurnosti stalo kao do lanjskoga snijega”, napisao je Beus Richembergh.

Komentiraj