BELJAK MINISTRU MARIĆU: Vi ste drag, simpatičan čovjek, ali niste političar – vi ste računovođa

Podijelite članak

krešo beljak

Da posljednji dan rasprave o poreznoj reformi u Saboru bude malo zanimljiviji, pobrinuo se HSS-ov Krešo Beljak koji je optužio vladajuće da će poreznom reformom biti uništeno bar pedeset posto lokalnih jedinica samouprave.

Izvješće: Ante Ljubičić

Podsjetimo one će ostati bez dijela sredstava zbog smanjenja poreza na dohodak. Ministar financija Marić rekao je da će se gubici nadoknaditi iz proračuna, a Beljak ga je napao.

“Vi ste izuzetno sposoban, drag, simpatičan, mlad čovjek. No, vi niste političar, vi ste računovođa. To je činjenica. Računovođa ne može voditi politiku i ne može voditi državnu strategiju kako će država izgledati za pet godina. To moraju raditi političke stranke”, rekao je Krešo Beljak. U obranu svog kolege stao je HDZ-ov Branko Bačić.

“Ova administracija Ministarstva financija radi svoj posao jako dobro, ali u ovoj državi je dosta političara i ministara opće prakse koji bi o svemu govorili, a jako malo imaju pojma”, rekao je Bačić.

Beljak je prozvao i HNS jer su najavili da će biti suzdržani. Prisjetio se prozivki iz redova narodnjaka na račun HSS-ove odluke o potpisima Andreju Plenkoviću.

Reagirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. “Zašto bi ja na prvom čitanju definirao svoj status opozicije da kažem da sam apsolutno protiv svega. Nisam”, objašnjava Vrdoljak.

“Nema tu posebne definicije. Vi se dogovorite s vladajućom većinom za neke svoje ustupke i onda im podržite određeni zakon. To HSS ne radi”, rekao je Krešo Beljak.

A za riječ se javio i prozvani ministar financija Marić

“Uputili ste mi nekoliko komplimenata, na kojima se zahvaljujem. Jedan od neopravdanih komplimenata nisam računovođa. Od svih mojih ocjena na fakultetu, najnižu sam dobio iz računovodstva”, kazao je ministar financija Zdravko Marić. Marić je poručio i da će se zahvaljujući šefu HSS-a rasprava o poreznoj reformi i danas naći u Dnevniku.

Komentiraj