BANDIĆ O PUTOVANJU U RIM: Zar bih trebao putovati u prašumu, u lov na muflone ili zebre?!

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, osamnaest je godina na čelu grada i tom je pirlikom odgovarao na neka pitanja N1 televizije.

Nezaobilazno je bilo pitanje o njegovim putovanjima u Rim za koja kaže da je tamo u sedam, osam godina bio 25 puta i da mu je žao što nije bio šešće.

Bandić ne bi bio Bandić, a da na pitanje što je tamo radio ne odgovori na svoj način.

“Imate na web stranici, ne moram to obrazlagati. Gradonačelnik je gospodin gradonačelnik. Šesti mandat na čelu Zagreba i nikakvo žmiganje, ja nisam vaš žmigavac, mene neće pokolebati da radim svoj posao. Žao mi je što nisam išao više”, rekao je za N1 Bandić.

“Zar bi gradonačelnik Zagreba trebao putovati u nekakvu prašumu, u lov na muflone ili na zebre u Južnoafričku Republiku? Idem tamo gdje su gradovi prijatelji. Zagreb ima 49 gradova prijatelja. S nekima imamo bolju suradnju, a s nekima manju. S nekima, poput, da svi putevi vode u Rim ili Beča, imamo izvanrednu suradnju i bliskuje kontakte i više susreta. Tako će biti i ubuduće.

Iz tih metropola ste sigurno prenosili nešto u Zagreb. Što ste konkretno prenijeli iz Rima u Zagreb?

“Financirali su nam minorance, posjetio sam Hrvate u Moliseu, hrvatsku zajednicu u Rimu, sudjelovo u turističkoj promidžbi Zagreba u Rimu i poziv Rimljana da dođu u Zagreb. Svaki trenutak smo koristili da promoviramo Zagreb, razmjenimo iskustva između Zagreba i Rima, upravljanju javnim poslovima i jedan štiklec za kraj. Za vrijeme Vlade Zorana Milanovića sam godinu i pol dana pokušao uvjeriti ministricu Vesnu Pusić i njega da organiziramo Expo u Milanu. Nisam imao odgovora, ali sam sa Zvonom Bobanom dva dana otišao u Milano i predstavio Zagreb. Imo sam sve dogovoreno, do vrha vlasti, s ljudima u Italiji, ali nismo uspjeli. Jedna od tih stvari je i to. To je smiješno. Ta priča je stvorena kako bi se malo udario spin na Hotmailove, ali ja sam toga svjestan. To je za mene ubod komarca, mahnem rukom i nastavim raditi svoj posao. Posao radim pošteno i odgovorno”.

PISALI SMO:

BANDIĆ O UTRCI ZA PANTOVČAK: Prošli sam put dobio 840 tisuća glasova – oni nisu bačeni – čitajte OVDJE.

Komentiraj