ANTONIO ALVAREZ: Banke su spremne financirati Agrokor pod uvjetima ‘lex Agrokora‘

Podijelite članak

alvarez

“Upravo smo završili konstruktivan sastanak sa svim članovima Odbora za koordinaciju banaka koji uključuje Erste, Banca Intesa, Raiffeisen, Sberbank, Unicredit i VTB Bank”, rekao je Antonio Alvarez, koji vuče poteze za spas Agrokora.

Izvješće: Media servis

Potom je nastavio: “Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija Grupe kao i sve druge doprinose, posebno one od strane zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja” poručio je nakon sastanka s članovima koordinacijskog odbora banaka Antonio Alvarez III, glavni direktor za restrukturiranje Agrokora.”Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano i kontinuirano surađuju s mojim timom i našim savjetnicima kako bi se pronašli rješnje, a ujedno kompanija razmatra i druge mogućnosti, ali i pripremamo se kako bi pronašli rješenje” kaže Alvarez.

Alvarez je rekao kako su banke spremne financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe koncerna, pod uvjetima prioriteta prema “lex Agrokoru” koji je izglasan u Saboru.

“Oni jednoglasno izražavaju njihovu namjeru financiranja operativnih potreba Grupe za financijskim sredstvima pod uvjetom da ta sredstva imaju prioritetni status u novom Zakonu o postupku izvanredne Uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, kojeg je upravo izglasao Sabor RH. Obvezivanje ovisi o konačnim odobrenjima odbora za kreditiranje svake institucije, koji su trenutno u ubrzanom procesu” kaže Alvarez.

Alvarez je rekao da će komentirati velike događaje ako do njih dođe.

Komentiraj