ALJASKA TRAŽI STANOVNIKE: Za 190 neprekidnih dana boravka godišnje i do 18.000 dolara bespovratno

Podijelite članak

anchorage, aljaska

Aljaska, poluotok na sjeverozapadu Sjeverne Amerike i 49. država SAD-a, plaća svakom onom tko se tu naseli i neko vrijeme živi.

Ako podnosite hladnoću, volite snijeg i led, ne volite buku, eto vam prilike za život i dobru zaradu. Jer u Aljasci ima dovoljno mjesta, a malo ljudi.

Površina joj je oko 1,5 milijun kvadratnih kilometara, a na tom prostoru živi tek 655,435 stanovnika. Hladna subpolarna klima uzrok je sirovim uvjetima života. Snijega ima i kad je ljeto u punom jeku.

Zato Aljaska čini sve kako bi povećala broj stanovnika. Naravno, da biste dobili novac, prvo morate dokazati da ste se preselili tamo za stalno. Kada to učinite, možete očekivati i do 18.000 dolara.

I to svake godine, bespovratno.

Potrebno je tek da svake godine na Aljasci provedete 190 dana godišnje i da niste osuđivani. Tada stječete pravo da i jednom godišnje dobijete ček zato što ne napuštate državu.

Osim toga u Aljasci su i primanja vrlo, vrlo pristojna. A posljednjih godina rastu gradovi i ima se gdje i zabaviti.

Za sve ljubitelje gradske vreve – Anchorage je idealno mjesto za život. U gradu trenutačno živi 250.000 stanovnika, ali se broj povećava iz dana u dan. Nedavnim istraživanjem utvrđeno je da je Anchorage najbrže rastući grad u SAD-u. Ponuda je fascinantna, od velikog aerodroma, do super luksuznih shoping centara. (g. i.)

Komentiraj