ALEKSANDRA KOLARIĆ: Vidim da se kandidati za predsjednika SDP-a boje mog povratka

Podijelite članak
Aleksandra Kolarić (Foto: Facebook)
Aleksandra Kolarić (Foto: Facebook)

Već skoro tri godine izložena sam kampanji blaćenja i mržnje, organiziranoj od stranačke oligarhije, cijelom nizu etiketa, diskreditacija i uništavanja moje reputacije, piše na Facebooku Aleksandra Kolarić, nekadašnja članica SDP-a koja je iz stranke izbačena.

Ovo je njezina objava u cijelosti:

“Neću podnositi zahtjev za povratkom u SDP

Vidim da je glavni i najveći problem SDP-a strah kandidata za predsjednika stranke od mojeg zahtjeva za povratak. Htjela bih im dobronamjerno reći da nema razloga za strah. Nemam iza sebe vojsku, ne raspolažem financijskom moći, nisam medijski mogul, nemam iza sebe nikakvu organizaciju. Jedino što imam je integritet, nešto pameti, znanja, odlučnosti i hrabrosti. Ne bi ih potencijalna politička utakmica sa mnom trebala tako plašiti, ali u strahu su velike oči.
Nakon povlačenja Zorana Milanovića, tražila sam rehabilitaciju, kako za sebe, tako i za sve nepravedno izbačene i politički eliminirane i poništenje odluka o izbacivanju. Vidim da u oligarhiji, niti nakon 6 poraza u nizu i gubitka 150 tisuća glasova, nema snage za priznanje pogreške i prolazak na tom stvarnom testu demokracije.
Pred više od 2 godine sam upozorila da stranka tone u krizu i da će se dogoditi debakl. Izbačena sam. Napisala sam Platormu Novog SDP-a, program unutarstranačke demokratske reforme, koji su prepisali svi kandidati u ovoj utrci.
Već skoro 3 godine izložena sam kampanji blaćenja i mržnje, organiziranoj od stranačke oligarhije, cijelom nizu etiketa, diskreditacija i uništavanja moje reputacije. Niti jednom na mržnju i uvrede nisam uzvratila mržnjom i uvredama. Pored toga, bivše vodstvo prijetilo je mojim kljentima i nastojalo mi tako nanijeti poslovnu štetu. I sve sam to uz manje ili veće ožiljke preživjela.
Procjenjujem da je potpuno svejedno tko će od kandidata pobijediti. Nitko od njih nema potrebnu energiju, znanje, hrabrost, odlučnost i principijelnost za nužne, duboke promjene. Među njima nema čovjeka s kapacitetom za liderstvo, a trgovina za dogovor o očuvanju vlastite kože, pod svaku cijenu, je već počela. Nitko od njih istinski ne vjeruje u promjene niti ih ne želi. Nitko od njih nema nužnu političku vjerodostojnost za promjene.
Stoga neću podnositi zahtjev za ponovnim učlanjenjem u SDP jer ne postoji stvarna namjera demokratizacije stranke niti od 1 kandidata, a jedino što vidim da postoji je mržnja i bijes uperen prema meni. Više ne vjerujem u mogućnost ozdravljenja SDPa. Žao mi je zbog mnoštva kvalitetnih ljudi, članova SDP-a, žao mi je zbog glasača. Međutim, hladne glave, jasno vidim da će, s ovim istim nesposobnim ljudima u vrhu, biti onemogućena svaka dublja promjena. SDP će nastaviti propadati, kao i ostaci njegove vjerodostojnosti. Glasači će SDPu i dalje u sve većem broju okretati leđa. Stranka, nažalost, nema snage za promjenu.
Arhitekti poraza i krivci za uništavanje SDP-a učinit će sve za nastavak politike kontinuiteta i osiguranje statua quo. Stranka će i dalje nastaviti propadati, nesposobna vratiti glasače i podršku, a progresivni dio javnosti naći će drugog, uspješnijeg zastupnika svojih vrijednosti i interesa.
Nadam se da će svi kandidati za predsjednika SDP-a od danas mirno spavati. Nemaju se čega bojati, osim straha samog.”

Komentiraj