AKCIJA NA GRANICI: Policija u Istri zatekla 20 migranata – 18 zatražilo azil

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

Prilikom nadzora državne granice, na području PU istarske 18. veljače 2017. godine, policijski službenici zatekli su teretno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka s vozačem hrvatskim državljaninom te suvozačima dvama državljanima Rumunjske i jednim državljaninom Hrvatske, priopćilo je sinoć Ministarstvo unutarnjih poslova.

U prtljažnom prostoru policija je zatekla 20 migranata (18 državljana Afganistana od kojih je 10 maloljetnika, 1 državljanin Pakistana i 1 državljanin Bangladeša).

Među ovim osobama, 18 osoba su tražitelji međunarodne zaštite u RH. Punoljetnim tražiteljima međunarodne zaštite u RH policija je izdala Obavezne prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakonika o schengenskim granicama te će biti vraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu i Kutini, dok će maloljetnici biti smješteni u Zagrebu i Karlovcu.

Dva hrvatska i rumunjska državljanina su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Komentiraj