ACO OKUPIO KOŠARKAŠE I ČESTITAO VATERPOLISTIMA: Svaka im čast, napunili su me adrenalinom

Podijelite članak

IZBORNIK PETROVIĆ: Već za tri tjedna moramo biti šuterski spremni

Hrvatska seniorska reprezentacija danas je započela priču EuroBasketa 2017. Uvijek je poseban osjećaj kada se svi nađu na okupu, a tako je bilo i danas.

Prije svega je uslijedila konferencija za medije na kojoj su bili prisutni predsjednik HKS-a Stojko Vranković, izbornik reprezentacije Aleksandar Petrović, kapetan Roko Leni Ukić te Bojan Bogdanović. Nakon toga, reprezentacija se zaputila prema Mirogoju položiti vijence na grob hrvatskih velikana Krešimira Ćosića i Dražena Petrovića. Zapalili su i svijeću hrvatskim braniteljima i krenuli put Sv. Martina gdje je odrađen prvi službeni sastanak, a nakon toga i večera. Sutra u 10 ujutro slijedi prvi trening.

Izbornik hrvatske reprezentacije na samom početku konferencije za medije još se jednom osvrnuo na uspjeh vaterpolista.

„Prije službenog početka, u svoje osobno ime i u ime reprezentacije čestitao bih još jednom vaterpolo reprezentaciji na sjajnom uspjehu. Isto tako, mom sugrađaninu izborniku Ivici Tucaku na fantastičnim dometima i rezultatima koji su ostvarili. Moram priznati da su me te tri utakmice maksimalno napunile adrenalinom, iako sam bio udaljen 400-tinjak kilometara udaljenosti. Svaka čast na onome što su napravili jer su napravili protiv najjačih mogućih protivnika i na nevjerojatno dominantan način. Nadam se da će i s našim službenim početkom priprema dodatno zaiskriti”, kazao je Petrović, a prenosi portal HKS-a.

Krenuo je tada izbornik s onim dijelom koji je sve zanimao – pripremama i EuroBasketom 2017.

„Odlučio sam da svi zajedno krećemo 1.8., malo kasnimo u odnosu na većinu reprezentacija, međutim smatram da imamo dovoljno vremena da uhvatimo dobar ritam i dobru formu za ono što nas očekuje. Ovaj dio priprema se sastoji od dva dijela. Prva dva tjedna moramo ‘iznivelirati’ sve igrače, odnosno da do završetka turnira u Opatiji (14. kolovoza) dođemo svi na isti energetski nivo, a u onom drugom dijelu ćemo dodatno krenuti, odnosno zatvoriti se i taktički odraditi sve što trebamo napraviti kako bi spremno dočekali 01.09. i 14:00 sati i utakmicu s Mađarskom.“

Što se tiče Popovića, Žorića i Tomasa u reprezentaciji, izbornik je dodao:

„Kostur reprezentacije Hrvatske se zna. To je onaj kostur koji je prošle godine sjajno odradio Torino, koja za jednu loptu nije bila u zoni medalja. S druge strane, sva tri, nazovimo ih veterana, nakon jednog telefonskog poziva, odazvali su se na ciljane stvari. Popović je tu nakon dugo godina, on je tu da pomogne Roku. Svi znamo što nam se dogodilo u trećoj četvrtini utakmice protiv Srbije. Prema tome, želimo te crne rupe zalijepiti na najbolji mogući način. Ova tri igrača mogu nam donijeti jednu stabilnost. Naš imperativ je da ovog trenutka zašutimo, nemojte nas previše opterećivati, postavljati pitanja vezano za domete. Napravit ćemo sve da budemo mentalno i fizički spremni za skupinu u Cluju. Međutim, ova godina je bitno drugačija od onoga što se događalo prošle godine kada smo praktički od druge utakmice u Torinu imali nokaut utakmice. Smatram da ova momčad ima moć da ipak kroz jedno dozirano igranje u skupini osigura što je moguće bolju poziciju prije križanja jer ovdje moramo shvatiti da postoje dvije nokaut utakmice. Osmina finala, nakon toga, ako prođemo četvrtina finala. Svi znamo što nas očekuje, a očekuje nas jedno iznimno teško natjecanje, puno teže nego što su bile Olimpijske igre. Nećemo vam ništa obećati osim da ćemo 1.9. u 14 sati krenuti u našu avanturu koja se zove prvenstvo Europe i da ćemo biti mentalno i fizički spremni. Dokle će nas ta avantura dovesti vidjet ćemo. Niti jednu reprezentaciju na svijetu ne bih mijenjao za ovu reprezentaciju i iznimno sam ponosan što ću biti izbornik ove reprezentacije na Europskom prvenstvu. I da se vratim na vaterpoliste, ako postoji neka spona, neka to budu Mađari”.

 

Komentiraj