KARAMARKO BRANI CRNOJU: Pustimo kategoriju ‘moralno – nemoralno’ – koliko građana živi u sivoj zoni

tomislav karamarko

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, gostovao je u Dnevniku Nove TV te je ponešto rekao i o aktualnim temama koje su ovih dana zaokupljale hrvatsku političku i društvenu scenu.

Tako je iznio i svoje mišljenje o ostavci Mije Crnoje, ministra branitelja, koji se u fotelji zadržao tek šest dana i po kratkoći obnašanja funkcije postao svojevrsni hrvatski rekorder.

Karamarko se osvrnuo na ostavku ministra branitelja Mije Crnoje.

“Gospodin Crnoja zadnjih je dana izložen pravoj harangi, eksperti su dokazali da nije istina”, istaknuo je Karamarko. “Poprilična šteta nanesena njemu, čovjeku koji se može podičiti ratnim putem. Na ovaj način je bio prisiljen da odstupi. Pustimo kategoriju ‘moralno – nemoralno’, to je jako relativno. Pitam se koliko građana sada živi u sivoj zoni u prekršaju. Odstupio je jer nije počinio kazneno djelo, a prekršaj je prekršaj.”

Upitan o kandidatima za to mjesto odgovorio je:

“Kriteriji za nasljednika će biti stručnost i vjerodostojnost. U ovom momentu o kandidatima ne pričamo, nekoliko imena se vrti. Za nekoliko dana ćemo znati, idući tjedan.”

Misli kako se o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću također čuju neargumentirane kritike.

“Što je ministar kulture rekao da bi to bilo razlog da ga se smijeni? On je perspektivan mladi znanstvenik, povjesničar, ima pravo na svoje klasifikacije, sve se svodi na to. Mislim da je i ta haranga bila neprimjerena i nadam se da će prestati. Neka oni koji se bune protiv njega kažu u čemu je problem, nemaju argumenata.” (m. p.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!